Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، تیم ملی فوتبال ایران پس از آنکه در دهه ۱۹۷۰ به قدرت غالب فوتبالی در قاره آسیا بدل شد، در دهه ۹۰ به لطف نسلی طلایی، بار دیگر به قله‌های افتخار رسید؛ نسلی که مسیر را برای ورود بازیکنان آسیایی به فوتبال اروپا هموار کرد. به لطف درخشش این تیم در جام ملت‌های ۱۹۹۶ آسیا، علی دایی و کریم باقری، نظر باشگاه آرمینیا بیله‌فلد آلمان را به خود جلب کرده و به نخستین ایرانی‌های شاغل در بوندسلیگا بدل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداداد عزیزی  بلافاصله مسیر آنان را در پیش گرفت و به کلن پیوست و به نظر می‌رسید که آلمانی ها منبع استعدادیابی تازه‌ای را کشف کرده بودند.

نمایش قدرتمند ایران در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه اعتبار و جایگاه بازیکنان ایرانی را بهبود بخشید. موضوعی که در کوچ مهدی مهدوی‌کیا به هامبورگ بازتاب یافت؛ جایی که مرد ایرانی در آن هشت فصل موفق را سپری کرد و به یکی از اسطوره‌های این باشگاه بدل شد. پس از آن نوبت به جام ملت‌های سال ۲۰۰۰ رسید و تا آن زمان ۶ بازیکن ایرانی در اروپا توپ می‌زدند و این موضوع زمانی چشمگیرتر به نظر می‌رسد که بدانیم در دوره قبلی این تورنمنت، تنها یک بازیکن ایران در اروپا شاغل بود . بزرگ‌ترین نام نسل طلایی ایران، مهاجم افسانه‌ای این تیم علی دایی است. مهاجم مستعد ایرانی موفق شد ۱۰۹ گل به ثمر رسانده و این رکورد را برای ۱۵ سال به نام خود حفط کرد و کریستیانو رونالدو به تازگی از این رکورد عبور کرده است. 

و حالا ۱۷ سال بعد از آنکه دایی کفش‌های خود را آویخت، لیگ‌های معتبر اروپایی شاهد درخشش موج تازه‌ای از استعدادهای ایران است. نگاهی کوتاه به ترکیب اصلی تیم ملی در بازی‌های اخیر، حاکی از آن است که حدود نیمی از اعضای این ترکیب فوتبال خود را در اروپا دنبال می‌کنند و مابقی نیز یا در داخل مشغول بوده و یا در کشورهای همسایه همچون قطر و امارات متحده عربی توپ می‌زنند. این امر، پتانسیل بالای بازیکنان سطح بالای ایران و همچنین ارزش آنان را نزد باشگاه‌های اروپایی از جمله انگلیس، پرتغال، آلمان و هلند بازتاب می‌دهد. هیچکس بهتر از ستاره‌های نوظهور ایران یعنی مهدی طارمی و سردار آزمون این موضوع را تجلی نمی‌دهند. ضرورتی ندارد که بگوییم حریفان مرحله گروهی ایران در جام جهانی یعنی انگلیس، آمریکا و یکی از تیم‌های اروپایی ولز، اسکاتلند و یا اوکراین، باید مشق شب خود را برای مهار این زوج تمرین کنند.

این ستاره‌های ایرانی که در دنیاهایی متفاوت متولد شده و ظهور کرده‌اند، برای رسیدن به اوج دوران حرفه‌ای خود، مسیرهای کاملا متفاوتی را تجربه کردند. آزمون در شهر گنبد کاووس واقع در منتهی علیه شمال شرقی ایران و مجاورت مرز ترکمنستان متولد شد. آزمون از این نقطه به سمت شمال حرکت کرد و در سنین نوجوانی به روبین کازان روسیه پیوست و از حضور در تیم‌های ایرانی چشم پوشی کرد. پس از ۸ سال رقابت در لیگ برتر روسیه که با به ثمر رساندن ۸۵ گل تحسین برانگیز برای وی همراه بود، مرد ایرانی در فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ به آقای گل لیگ روسیه بدل شد و در فصل ۲۰۲۰-۲۰۲۱ نیز بازیکن فصل این لیگ لقب گرفت. مهاجم ایرانی اوایل سال جاری به بایرلورکوزن ملحق شد.

مرد ۲۷ ساله ایرانی یکی از بهترین مهاجمان مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ آسیا بود و ۱۰ گل به ثمر رساند. علاوه بر این، آزمون در لیگ قهرمانان اروپا نیز با ۶ گل، از جمله گلزنی مقابل بایرن مونیخ و اتلتیکومادرید، برترین گلزن  ایرانی این تورنمنت محسوب می‌شود. 

در سوی مقابل، طارمی در بوشهر واقع در ساحل خلیج فارس در غرب ایران متولد شد و تا سال ۲۰۱۸ تنها و تنها در فوتبال ایران شاغل بود. او در آن برهه ۲۶ سال داشت و رویایی بازی در اروپا دورتر و دورتر به نظر می‌رسید. زمانی که طارمی در سال ۲۰۱۴ از ایران جوان بوشهر به پرسپولیس یکی از موفق‌ترین باشگاه‌های ایران پیوست، خیلی‌ها بر این باور بودند که اینجا اوج فوتبال حرفه‌ای مهاجم بوشهری است. او در جریان چهار فصل حضور در این جمع غول‌های تهران، به آنان در رسیدن به نخستین حضور در نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا کمک و دوبار هم عنوان آقای گل لیگ برتر ایران را از آن خود کرد.

طارمی سرانجام در سال ۲۰۱۸ با پیوستن به الغرافه فرصت پیدا کرد که به عنوان بازیکنی حرفه‌ای در خارج از کشور بازی کند؛ جایی که با وسلی اسنایدر ستاره اسبق تیم ملی هلند همبازی بود. او ظرف مدت با پیشنهاد باشگاه ریو آوه پرتغال، شانس حضور در اروپا را به دست آورد. مهاجم بلندپرواز ایرانی همچنان به گلزنی ادامه داد و ۱۸ گلی که او در نخستین فصل حضورش در پرتغال به ثمر رساند، غول پرتغال یعنی پورتو را نسبت به جذب وی در پایان فصل تهییج کرد. کمی به داستان سرعت می‌بخشیم؛ مرد بوشهری در ۱۳ آوریل ۲۰۲۱ به واسطه گل قیچی برگردان به چلسی در دیداری خارج از خانه در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا، به نقل محافل فوتبالی بدل شد. گل طارمی بهترین گل فصل گذشته لیگ قهرمانان انتخاب و در ادامه نیز نامزد جایزه پوشکاش فیفا شد. 

فوتبال ایران از علی دایی تا به امروز، فراز و نشیب و ماجرایی طولانی را پشت سر گذاشته است. با این حال، جمهوری اسلامی امروز در صحنه بین‌الملل جایگاه خوبی را اشغال کرده و بلندپروزای‌های بزرگی در سر دارد. پس از وداع زودهنگام تیم ملی با جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و قرار گرفتن در قعر جدول گروهی که غول‌های اروپا یعنی اسپانیا و پرتغال را در خود جای داده بود، آنها حالا مشتاقانه در انتظارند تا برای نخستین بار در تاریخ، به مرحله حذفی جام جهانی صعود کرده و کاملا از این موضوع آگاهند که با بازیکنانی مثل آزمون و طارمی هر اتفاقی ممکن است.

منبع: الف

کلیدواژه: لیگ قهرمانان جام جهانی تیم ملی بدل شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۳۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند

به گزارش قدس آنلاین محمدرضا مدرس خیابانی در نشست ویژه مدیران ارشد ارگان‌های دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاست‌های ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه است، خاطرنشان کرد: مهمترین مساله برای پیاده سازی دقیق فرامین  مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ممکن و میسر خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهره‌گیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کم سولفور در داخل کشور ثابت کرد هر چه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجی‌ها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.

بهره‌گیری واقعی از توان تولید داخل

مدرس خیابانی ادامه داد: زمانی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوخت‌های با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کم سولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع می‌کردند، اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دست‌اندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کم سولفور را مجدد به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.

وی افزود: این تجربه نشان می‌دهد هر جا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجی‌ها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را به عنوان یک اصل محوری در سیاستگذاری‌های خود اعمال می‌کند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می‌شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

نوسازی ناوگان کشتیرانی در مدت ۱۰ سال

وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت ۱۰ سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر ۱۰ سال برسانند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در مجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی منعقد شده و مذاکره برای عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.

نخستین شناور خزر کلاس داخلی امسال تحویل می‌شود

وی این مهم را آزمونی مهم برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که با وجود برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتی‌سازی داخلی از عهده این مهم بر خواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزر کلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاست‌های توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش ریلی، ۴۸۸ دستگاه انواع واگن به ارزش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است ضمن اینکه در کنار این اقدام، ۱۵۰ دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جاده‌ای وارد خواهند شد.

افزایش جابجایی بار در بندر چابهار

وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعال‌سازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال - جنوب تاکید کرد و افزود: فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم ۶۵ هزار TEU کانتینر را در بندر چابهار به عنوان یکی از حلقه‌های مهم کریدور جابه‌جا کنیم که این رقم طی سال جاری به ۱۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

مدرس خیابانی ادامه داد: در عین حال، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال - جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.

تمام دریانوردان ایرانی هستند

وی با اشاره به بند ۶ ابلاغیه توسعه دریامحور در خصوص توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: نخستین بار از زمان تأسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.
خرید دستگاه شبیه ساز آموزش دریانوردی به منظور تقویت نظام آموزشی کشتیرانی

مدرس خیابانی ادامه داد: برای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاه‌های شبیه ساز در مؤسسه آموزشی کشتیرانی نصب شده‌اند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم بر اساس قیمت‌های رقابتی، حمل کالاهای اساسی را بر عهده بگیریم؛ چرا که هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.

وی همچنین آسان‌سازی دستورالعمل‌ها از سوی دستگاه‌های نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • وعده صادق امنیت ملی ایران را به صورت جهشی ارتقا داد
  • یادداشت| اینوتکس؛ صحنه‌ای جهانی برای نوآوری ایرانی
  • الحاق شناورها و تجهیزات جدید به نیروی دریایی
  • امیرعبداللهیان: ترکیه جایگاه ویژه‌ای در سیاست همسایگی ایران دارد
  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • امیرعبداللهیان: جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • حسینی: والیبال باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • نقش فعال ایران در ارتقای صلح و امنیت بین‌الملل
  • حسینی: والیبال ایران باید از جایگاه جهانی خود دفاع کند